Lussekatter tagning 2
Idag gjorde jag och Jessica ett försök till på det där med att baka lussekatter. Efter tips från mor om att blanda torrjästen i mjölet istället för i degvätskan kände vi oss lite kaxigare. Dock blev resultatet inte mycket bättre denna gång. Rackarns, jag som till och med mosade saffranet, eftersom de saffran de har här inte alls är lika finfördelat som det vi har hemma. Resultatet blev ändå inte som önskat. Lite kan degen ha jäst, och lite mindre torra blev bullarna. Degen lät också lite underligt där ett tag. Men förutom det, same, same. Om detta beror på att vi trotts allt hade för sval degvätska, eller det glutenfria mjölet, eller att vi helt enkelt är inkompetenta låter jag vara osagt. Nu har vi några bullar till i alla fall. Dessutom fick vi ju en anledning att dricka lite glögg och äta pepparkakor.
Trevlig 1a advent på er!

Trevlig 1a advent på er!

Kommentarer
Postat av: Karin
Har ni inget fiberhusk i? Blir så mycket bättre då, har jag lärt mig av Johanna (har förstått att ni kör glutenfritt). ;) Varför torrjäst, inte bakpulver?
God lucka!
Postat av: Karin
Haha glöm det jag sa, med lussebullar måste man ju ha jäst! :D
Trackback