Lyx

Att glömma paraplyet hemma när man bor i Glasgow: Orutin. Att komma till busstationen och inse att bussen man tänkt ta antingen inte går eller har gått från en annan hållplats: Oflyt. Att komma en halvtimme sent till Ayr och ta en taxi till skolan: Glassigt. Okej, så glassigt var det inte. Vi var helt enkelt sena och visste redan att en taxiresa från busstationen i Ayr och till Campus inte kostar alltför mycket. I slutänden betalade vi inte heller mer än £1 var, så vi blev ju inte direkt skinnade. Men det kändes lite glassigt att glida in framför den slitna byggnaden som är UWS huvudbyggnad i Ayr i en taxi. Det är skillnad på studenter och studenter.

Eftersom dagen som gått inte direkt bjudit på några spännande äventyr tänkte jag visa er lite av vårt hem..


Mathörnet (det står inte ljus på bordet!)

Notera också gärna brandsläckaren i övre, vänstra hörnet. Vad kan vara piffigare än en liten brandsläckare på köksväggen? Det hänger dessutom en mindre i andra änden av lägenheten, utanför Marias rum och minst en i korridoren utanför lägenheten. Så brinna inne lär vi inte göra.


Maria chillar i vår fina Klippan-soffa. IKEA for the win.

Dessutom har vi ju ett litet kök, where the magick happens. Eller.. jag har kämpat ett tag nu med det faktum att saker och ting ser ut som hemma men inte smakar så. Det är något underligt med saltet, förmodligen bristen på jod och dessutom smakar Cayennepepparen MYCKET! Så även om jag använder samma ingredienser som vanligt så smakar det inte alltid som jag förväntar mig. Lite som att vara tillbaka på krypastadiet igen..


Where the magic happens

Att spisen drivs på gas (och ugnen lika så) gör ju inte det hela lättare. Nog för att det går snabbt, både att tillaga och att få upp värmen. Men just detta resulterar också ofta i lite oönskade resultat, så som bränd mat eller bortkokat vatten. Det är helt enkelt en läroprocess, men jag har fått höra att jag kommer att älska gasspis när den är över.. Frågan är ju bara när det är. Vad jag ville förmedla var dock att det nog börjar närma sig, för tada:


Kvällens middag: Vitlökssmör, skinka, tomat, mozzarella och pinjenötter.
Allt plaserat på baguette och grillat i ugn. Gott.

Nu återstår bara bekymret över hur vi tar oss hem till jul. Hur stora marginaler behöver man mellan en British Airways-fligt och en Swebuss Express och är det värt att betala för ett B&B om man checkar ut innan de börjar servera frukost? Lite att klura på innan det är dags att sova.

Todles!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0